Hva søren skal vi bruke padda til?

Padda og nettbrettene erobrer våre siste private skanser. Den som skal utvikle innhold til nettbrettene må forstå at folks lese- og pcvaner er i ferd med å endre seg radikalt.

Det blir en krevende øvelse å innfri norske avisleseres nettbrettønsker. Den som finner løsninger som passer folk flest, sitter trolig på gullegget. Spørsmålet er om man må ta hensyn til nerdens som snakker om Rss-feeder og html 5. Trolig er svaret ja til begge deler, men mest ja til folk flest.

Debatten om ipadden går i mange retninger. Trolig må den det fordi vi ennå ikke har fått grepet på hva dette produktet egentlig er. Mange deler sine erfaringer om hva de bruker brettet til mens de leter etter den store og viktige nytteverdien. Er den virkelig ikke noe mer enn noe vi kan bruke til å gjøre akkurat de samme tingene som vi kan på en pc? Situasjonen er ganske spesiell, folk VIL ha et innhold som de VIL ha i lesebrettet sitt – det er oppstått et slags vakum her, der man ikke bare slår seg til ro med at brettene faktisk er surfe- og sosialbrett – vi vil de skal være noe mer. Men hva? Der ligger det en krevende øvelse.

Det mest revolusjonerende med lesebrettene er vel egentlig størrelsen. Der mobilskjermen ble for liten og laptoppen for tung, gir brettene fullverdige nett- og elektroniske opplevelser på helt nye steder. De åpner for mer forbruk av nett og et annerledes bruk.

I «gamle dager» hadde vi stasjonære pcer på hemmekontor eller arbeidsrom. Så løftet laptoppene dem inn på kjøkken, barneværelse og stuebord. Nå tar nettbrettene elektronikken inn i de siste private rommene – opp i sofakroken, ned i lesestolen, under dyna og inn på dass.

I tillegg bærer vi den med oss ut i hagen og inn i bilen, på reise og i sydenbagasjen.

Dette åpner for nye bruker og leseropplevelser. Trolig vil vi både ha mer ro og mer aktivitet . Vi vil fordype oss avnhengig av hvilken arena vi er på – vi vil være kjappe på sosiale medier og oppdateringer i f.eks samspill med andre medier som TV. Det kan også handle om behovet for å se mer og få vite mer. Samtidig åpner vi for andre typer innhold når brettene ligger og slenger i godstolen, der vil vi gjerne sitte lenge fordi det rett og slett er godt å sitte der!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s