Finner opp avisen på nytt

Bonniers har bestemt seg for å forsøke å finne opp avisen på nytt. De tar utgangspunkt i hvordan vi ville laget en avis med utgangspunkt i dagens teknologi. Det er ingen dum ide. Da befrir man seg i alle fall i ganske stor grad fra tanken om å forsøke å brette sammen dagens tabloider med alle sine kvaliteter for å forsøke å brette den ut på en skjerm som er 1/4 del av tabloidene.
De kaller sin plattform for News+ og her er det mer en aviskiosk og betalingsløsninGer som er på plass. Æ

News+ tar i bruk alle nettets styrker kombInert med papiravisene kvalitetsmessige innhold. En tenker dybde ut over begrepet refleksjon og baker inn et dybdeperspektiv der man engasjere seg i ulike lag av leseraktivitet – debatt og dialog med lesere og journalister, kobling mellom annonser og kart og forhandlere. Samtidig kan man gå dypere ved å velge andre vinkler og formater som bilder, video og grafikk.
Bonniers har tydeligvis gått langt i analysere lesernes behov, det er lurt – spesielt i møte med denne teknologien som er mer avansert enn å plukke opp et style papir og la øynene styre hva som skal leses. Å tenke lurt om redigering, form og regi er helt avgjørende – lesebrettteknologi i form av feks iPad er så overveldende at jeg tror folk må få hjelp til å finne frem til nye leservaner.

Kobling til sosiale medier er selvfølgelig inne, Bonniers har forstått at begeistrede lesere er de beste ambassadørene som finnes, en engasert «dette MÅ du lese melding» på Facebook eller twitter funker tusen ganger bedre enn annonser og gir ofte en umiddelbar effekt på nedlasting og dermed kroner i kassa.

I tillegg ser det ut til at Bonniers tenker å være tro mot avisens force nummer en: redigering av nyhetene – jeg skal få velge avisen redigert av redaktøren, og ikke minst avisen redigert av «mine venner» – folk jeg følger på nett, mora mi, søstera eller fetteren ellr ordfører eller statsminister – spennende.

På toppen kjører Bonniers tungt på gamle selvfølgeligheter fra nettet som at avisen vil være dynamisk og følge nyhetsdøgnet – det er lurt og si fordi nettbrettene gir en revitalisering av slike fraser, for jeg føler ikke at jeg leser nettavis når jeg leser iPad aviser. Det er mye gammelt, men føles ofte helt nytt.

Sjekk Bonniers lekre video her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s