Wow! The Daily på iPad er magisk

Det synes at mediemilliardæren Rupert Murdoch er steinrik. For verdens første 100 prosent iPadavis er påkostet og den glitrer som en ledestjerne for avishus pg mediebedrifter verden over.

Ved hjelp av ny teknologi, dyktige folk og en gigantisk haug med penger har Murdoch funnet opp avisen for det 21 århundret, at den skal koste knappe 240 kroner for et årsabb. burde skremme vannet av papiraviseierne som ofte krever det 10 dobbelte.

Selvfølgelig har jeg klart å lure til meg Rupert Murdochs vidunderlige nye iPadavis. Det kostet meg bare å oppgi falsk identitet hos iTunes, jeg er amerikaner, bosatt i en stor amerikansk by og ansatt i et av byens beste advokatkontor.

Her er mitt førsteinntrykk:

The Daily er bare tilgjengelig i den amerikanske Apple-butikken foreløpig, men det går altså an å omgås Apples rigide landegrenser. Du må snike deg inn ved å registrere deg som papirløs innvandrer uten fast bopæl og kredittkort. Jeg får lov å kjøre to ukers prøve før Apple skal ha betalt.

Det har vært mye hype og selvskryt før The Daily kom på banen – og det skjønner jeg godt, for makan! Førsteinntrykket er at avisen er skreddersydd for iPad, så fint er den masket sammen at iPaden min blir en avis, det er ikke noe jeg bare ser på skjermen, The Daily er iPaden og iPaden er The Daily.

For når du vipper ipaden viser den bildegalleriene, når du trykker på fargeknapper i og ved tekstene får du tilleggsstoff, du kan orientere deg 360 grader i bilder (dette har jeg bare sett på video), filmanmeldelsene er ustyrt med video, du kan si meningen din interaktivt, vil du spørre spaltister kobles du rett til eposten deres, sportssidene er utstyrt med levende grafikk, her er sudoku og kryssord, direkte lenkede annonser….
Og vil du dele dine nyvunne leseglede med vennene dine kan du selvfølgelig det, via Facebook, twitter eller epost.

Det er lagt mye ressurser presentasjonen og orienteringmulighetene. Jeg synes det kan være litt vanskelig å vite hvor i avisen jeg er, for her finnes det ikke noe sidetall å orientere seg etter – hvorfor skulle det det? Avisen er satt opp i en karusell og kan leses om og om igjen.

Jeg får ikke følelsen av å være på nett eller at dette ligner på en e-avis – presentasjonen er som i et lekkert magasin, men det magiske skjer når jeg berører sidene – da begynner den å leve, nesten som i Harry Potters Aftenprofeten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s