Mobilsurfing rapper annonsekroner

NA24.no har en spennende artikkel om medieøkonomien fremover. De viser til at den anerkjente amerikanske analytikeren Mary Meeker, som jobber for Morgan Stanley, har gjort en analyse av mediemarkedet i verden. Hun konkludere med at markedet kan se for seg en vekst på 50 milliarder dollar.

Poenget er at hvis man sammenligner penger brukt på annonsering mot hvor lang tid som blir brukt på mediene så brukes det for mye annonsepenger på trykte medier og TV Globalt brukes 28 prosent av all mediedøgnet på nett, mens kun 13 prosent av annonsepengene brukes på nett.

Bare 12 prosent av mediedøgnet brukes på print, mens kanalen får 26 prosent av pengene.

Meeker viser også at det er en enorm vekst i mobil nettsurfing og at her vil det komme en ytterligere vekst.

Steve Jobs’ plattformer har opp til ti ganger så rask vekst i tidsbruk og nettbruk som alle andre dingser som har blitt brukt for nettsurfing.

Meeker tror at i 2012 vil det være like mange smart-telefoner som surfer på nett som datamaskiner, og viser blant annet til Japans største sosiale nettverk som i første kvartal av 2008 allerede hadde flere sidevisninger fra mobil enn fra PC. Tallene nå er at 84 prosent surfer på Mixi fra mobilen mens 16 prosent surfer fra en datamaskin. I andre kvartal 2006 var tallene 17 prosent for mobil, og 83 prosent fra datamaskin.

Les mer på na24.no

<a

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s