Brett på alles lepper

Fredag overgikk papiravisene seg selv med å skrive om iPad. Snakk om å bedrive gratisreklame for et av verdens mest gremgangsrike konserner. Dagens Næringsliv spanderte to helsider på analysebyrået Idc’s tanker om iPaddas erobring av det norske fastlandet.

I dag finnes trolig et sted mellom 50 og 60.000 padder i Norge, ingen vet helt sikkert – dette er «smuglervarer», båret inn over den norske tollgrensen som håndbagasje fra USA og Europa. Mange til eget bruk og en hel haug for videresalg – den totale verdien av paddesmuglingen kan utgjøre opp mot 200-300 millioner kroner.
M
Idc anslår at det vil være 95.000 lesebrett i Norge ved utgangen av 2010, jeg tror de fleste har et halvspist eple som varemerke. I 2011 tror de tallet vil være 375.000 og i 2014 rekordhøye 880.000 lesebrett. I tillegg kan bedriftsmarkedetm spente tallet til over millionen. Mange bedrifter er allerede paddebrukere og trenden er at hvis du får sjefen din til å bruke en så drypper det gjerne padder på de ansatte også.

Aftenposten topper ipadkaka med tre lesebrettorienterte saker. De melder om Cappelen Damms nye ebokbutikk: digitalbok.no – en gledens stund for lesehester som kan spare 40 % på bokkjøpene ved å velge digitalt fremfor papir.
På førstesiden viser en iPad veien til en større artikkel om gullrushet i app. bransjen. Verdens mest solgt app er fremdeles spillet om de sinte fuglene man skyter ut med sprettert – Angrybirds.

Aftenposten topper brettkjøret sitt med en kommentar om forskjellen mellom iPad og Samsung galaxy. Googler lesebrett henger ikke med og det som ble sett på som styrken, nemlig størrelsen er blitt et problem. Jeg tro iPadstørrelsen er ideell. Den er liten nok til at den ikke blir for stor og stor nok til å kunne fungere som et godt lesemedie.

I tillegg har digitalbok.no rykket inn en helside der iPadda nok en gang er avbildet. Snakk om å skyte seg i papiravisfoten og servere frie vitnesbyrd om ipadderne og lesebrettenes fortreffelighet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s