Lesebrett farlig for synet

7 av 10 elever får problemer med synet på grunn av for mye skjermbruk. Nå advarer øyelege Frode Gaustad ved Øyelaserklnikken i Ålesund om at de nye lesebrettene jamført til ytterligere skade. Vi sitter allerede for mye foran skjermen.
Gaustad advarer mot ipadbølgen som skyller inn i norske hjem.

– Skjermene gir dårlige kontraster, sier Gaustad. Lys og refleks reduserer lesbarheten. Skal en lese, sparer man øynene ved å lese teksten på papir og ikke på en skjerm, forteller han til Sunnmørsposten sine nettsider.
Dataøyne oppleves som tørrhet, svie, kroniske betennelser, smerter og uklart syn. Flere blir nærsynt. De med dataøyer har krater på hornhinne og på slimhinne. Mange må sykmeldes. Noen blir også uføre, ifølge øyelegen.

Øyelegen har hatt opptil hundre «stygge tilfeller» av dataøyer i løpet av året, og flere hundre han karakteriserer som «mindre stygge» tilfeller.

Denne siden av lesebrettsaken har vært svært lite fremme. Dersom bruk av lesebrett fører til skader og synsproblemer bør kanskje norske aviser, bibliotek og bokprodusenter vurdere å finne ut av dette. Det ville vært svært kjipt om man nå utviklet en rekke Apps og så viser det seg at lesingen ble vanskeligere,

Les mer her i Sunnmørsposten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s