iPad pensjonistene kommer

78-åring Olav Sandhåland er iPad-frelst. Sandhåland leser Karmøynytt på lesebrett. Nå må iPadpensjonisten kjøpe ei padde til, kona vil også ha.

Sandhåland har lastet ned appen til Karmøynytt. Det gjør at han ikke lenger trenger å gå ut for å hente avisa. iPad pensjonisten får lokalnyhetene rett i lesebrettet.

– Både jeg og kona bruker den til å snakke med familien vår i Amerika via dataprogrammet Skype, og til å spille kabal på, sier den fornøyde 78-åringen til Karmøynytts nettutgave

Han og kona Audhild får iPadutgaven av papiravisen gratis.
– Vi har fått lastet ned Karmøynytts aplikasjon, og bare trykker på symbolet der, så kommer avisen opp på skjermen, forklarer han til Karmøynytt.

Før jul var jeg en tur i Tyskland og selvfølgelig innom en Applebutikk – der var det den eldre garde som svermet rundt ipaddene på formiddagstid. Lesebrettene vil ha stor appell til brukergrupper som trenger datamaskiner med et såkalt lavt brukergrensesnitt – peketeknologien er ideell for folk som er ustyrt med teknologifrykt. Mange eldre synes fremdeles det er komplisert å bruke data. Jeg tror ipadpensjonisten på Karmøy er en av mange vi får se fremover.

Selv for Olav Sandhåland som aldri tidligere hadde brukt en datamaskin, gikk det fort å lære seg den nye teknologien, skriver Karmøynytt.

– Problemet nå er bare at vi må kjøpe en til, ettersom både jeg og kona vil bruke den samtidig, sier han med et lurt smil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s