Lesebrett får fart på e-boka

I iPaddas hjemland USA har lesing av e-bøker gjort et nytt hopp. I januar økte salget med 116 prosent, skriver it-avisen.
Lesebrettmarkedet flommer over av nye brett. Den store bølgen fra Kina har såvidt startet. I følge tall fra USA ble det solgt ebøker for 387 millioner i årets første måned. Det ble solgt pocketbøker for 216 millioner, det er nedgang i forhold til i fjor.

I juni 2010 rykket e-bøkene forbi inbundne bøker i nettgiganten Amazon.com. Og nå i januar seiret den elektroniske boka over pocketbøkene også.

Den voldsomme økningen i januar kan også henge sammen med at amerikanere som fikk lesebrett til jul skulle fylle opp brettene sine – det er alltid en bratt nedlastningskurve når man mottar et ferskt brett. Januar er, som i Norge, i utgangspunktet en svært stille måned i bokhandlene.

Den som venter på Ingvar Ambjørnsens samlede eller den siste boka til Jo Nesbø til ipadden eller Kindle brettet må vente lenge. I Norge er det strid og uenighet om rettigheter som styrer et minimalt marked…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s