Totalt tåkelagt

Bokskya må være årets største flopp. Makan til rot i bokhyllene skal du lete lenge etter. Ideen var å lage en app som skulle det gjøre lettere å laste ned norske bøker – eller jeg håper i alle fall det var ideen. Etter å ha kikket på den er jeg ikke sikker på om de har hatt noen ide i det hele tatt.

Jeg trodde den ville fungere omtrent som en «normal» app – altså noe jeg lastet ned og fikk innhold medbrakt eller kunne fylle med innhold ettersom jeg selv ønsket- men slimer det ikke.

Ok vi er en bortskjemt generasjon om er blitt vant til å få det vi PEKER PÅ – det er derfor vi har latt Steve Jobs få verdensherredømme på lesebrett. Apple har gjort det vanskelige lett for oss – vi akseptere å være låst til Apples monopol og sensurordninger, fordi det funker.

Bokskya er en tåkeheim. Det er tungvint og bruke, vanskelig å forstå og kontoer må opprettes både i hytt og pine. Kritikerne har vært nådeløse.

Selv har jeg kikket på den for Vårt Land og måtte ty til en gammel salme for å finne et passende uttrykk: Leid milde ljos – igjennpm skodjeheim!

Nrk Beta NRK beta går lengst, de kaller Bokskya verre enn ingenting! NRK beta er teknologifrikenes sandkasse og vet hva de snakker om.

For bokbransjen må dette være som å kjøre inn i en tunnel uten åpning i den andre enden. Selv er jeg forholdsvis oppegående i teknologiens verden, for en stakkar med nyinnkjøpt padde og et håp om å lese ebøker blir dette som å surre seg inn i en spindelvev det er umulig å komme ut av.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s