Ipad ruler – snart verdensherredømme?

Lesebrettkonkurrentene har ingen sjanse, det er iPad som er brettkongen. Halvannet år etter lansering er det lansert alternative brett på løpende bånd, men verken
Nesten halvannet år er gått siden Apple viste frem iPad for første gang. Siden har Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom, BlackBerry Playbook, Asus Eee Pad, Dell Streak eller andre når Apples iPad til anklene.

Tall fra USA viser at iPad står for 97 prosent av lesebrettsurfingen. For resten av kloden er konkurrentenes andel noe høyere, men ikke mer enn 11 prosent. Brett basert på googles androidsystem sliter med å holde seg på iPadbølgen, melder Computerworld.com.

Og ikke nok med det, iPadda spiser seg inn i det håndholdte nettmarkedet og stjeler 22 prosent av trafikken i konkurranse med mobiltelefoner og andre håndholdte dingser.

Også her hjemme på berget fortsetter brettene å nå nye høyder. Finn.no’s statistikk viser at de som søker tyr til nettbrett og spesielt ipad på kveldstid og spesielt i helgene. Da tegner brettene høye bølger i hyppighet på finn.no, i helgen slår de knock out på pcenen!

Et spørsmål som har fått fotfeste og stadig oftere dukker opp er:
Hvorfor skal noen kjøpe denne istedenfor en Ipad?
Det skal et supert brukergrensesnitt, meget god design og suveren programvare til for å dytte iPad av tronen. De tre kriteriene er uslåelige og det ser ut til at de kan drive prisene så høyt de vil, for et fortrinn har nemlig de fleste konkurrentene – de er mye billigere – men det betyr tydeligvis ingenting for kjøperne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s