Hjerte for iPad

På Sunnmøre MR-klinikk bruker de iPad for å nå inn til hjertene til folk. Ved hjelp av en iPad kan Kjell-Inge Gjesdal styre MR-maskina fra sofakroken hjemme og se bildene av folks indre på sin egen skjerm.
Det meldre Sunnmørsposten. Alt han trenger for å koble seg på er en telefonlinje, eller et trådløstnettverk, eller mobilnett.
– Skjermen her er like god som de vi har på klinikken, sier den medisinske fysikeren begeistret.
Ifølge Gjesdal er ikke iPaden bare et utmerket verktøy i seg selv, den gir også forbedrede muligheter for MR-klinikken ved anbudskonkurranser.
Sunnmøre MR-klinikk kom ikke med i den forrige anbudskonkurransen som Helse Midt-Norge lyste ut. Den gang var manglende tilstedeværelse av lege en viktig begrunnelse for at klinikken ble vektet med færre poeng enn konkurrenter og dermed ble stående utenfor konkurransen. Dette var en begrunnelse Gjesdal for øvrig stilte seg uforstående til fordi Sunnmøre MR-klinikk har fire leger sittende rundt omkring i landet som vurderer bildene for klinikken.

– Vi har fire spesialister fordelt på St. Olavs Hospital i Trondheim, Haraldsplass i Bergen, Sykehuset i Vestfold og Ullevål sykehus. Det gjør at vi kan påkalle riktig doktor til enhver tid. Det gir stor trygghet, sier han og mener offentlig sjukehus kan spare mye tid og penger på å ha leger i bakvakt med iPad istedenfor tilstedevakt på sjukehuset.

Les mer hos Sunnmørsposten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s