Tryller på tegnspråk

Bjørn Haldor elsker å trylle. Han har drevet med magi i en mannsalder.
Bjørn Haldor elsker å trylle. Han har drevet med magi i en mannsalder.

– Mine damer og herrer! David Copperfield er verdens største tryllekunstnere, men i kveld trenger dere ikke reise helt til Los Angeles for å få se like stor magi. I kveld får dere det her i Tønsberg, roper tryllekunstneren Bjørn Haldor.

Stemmen er rusten, frisyren er kritthvit, jakka er gul. Bjørn Haldor er veteran innen magi. Han har flere norgesmesterskap bak seg. Nå er han 70 år, men har fremdeles magien.

I kveld er det kulturfestival for døve/hørselshemmede og døvblinde fra norden. Her må det snakkes høyt og sakte. Tegnspråktolken forsøker så godt hun kan å oversette magien. Bjørn Haldor sparer ikke på adjektivene.

Frivillige hjelpere står i kø. Alle vil la seg lure av Bjørn Haldor. Tryllekunsteren tryller vekk og frem ulike ting. Ei svensk jente blir lei seg når han tryller tilbake en hundrelapp hun har lånt bort – den er delt i to. Og jenta tror ikke på tryllekunstnerens forsikringer om at den bare kan teipes sammen igjen.

Men Bjørn Haldor har vært ute i hardt vær før. Han kan trylle kaniner opp av hatter, får små kaniner til å bli kjempekaniner, sager damer i to, slipper høner ut av ermet og snapper kyllinger og griser ingensteds fra. Han var den første i Norge som fikk en dame til å sveve loddrett. Rett opp og ned, i tomme luften. Damen som svevde var datteren Kirsti.

70-åringen er en selvsikker entertainer. Rutinert svinger han trylleremediene gjennom luften. Det går gisp, etter gisp gjennom forsamlingen. Alle er bergtatt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s